Περιβαλλοντικά

Γωνιά αδέσποτων

Οι μαθητές της Β΄Τάξης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια γωνιά για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του χωριού μας.Στην προσπάθειά τους βρήκανε αρωγούς αρχικά τον Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας που τους παραχώρησε τον χώρο που ζητήσανε και κάποια υλικά (φυτά και μπογιά) και τους μαθητές της ΣΤ΄Τάξης που καθάρισαν τον χώρο και τον σκάψανε. Έτσι καταφέρανε να φυτέψουνε τα λουλούδια, να βάψουνε το παγκάκι και να τοποθετήσουνε πινακίδες αναφορικά με την σίτιση των αδέσποτων αφού μελλοντικά θα μπούνε  ταϊστρες και ποτίστρες.

Παράδοση βιβλίων προς ανακύκλωση

Παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στον  Φο.Δ.Σ.Α ο μεγασάκος με τα βιβλία και τα χαρτιά που συγκέντρωσε το σχολείο για ανακύκλωση. Μπράβο στους μαθητές μας που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό αφού μπορέσαμε  σε λίγες ημέρες να μαζέψουμε μεγάλο όγκο υλικού κι ο σάκος κυριολεκτικά ξεχείλισε!

Δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος

                                    5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διάσχιση μονοπατιού και ερμηνεία περιβάλλοντος για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας - Άγιος Αθανάσιος Αμφίκλειας

Χελιδονίσματα

Οι μαθητές των Α΄, Β΄και  Γ΄ Τάξεων συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ‘’Χελιδονίσματα’’ της Μονάδας Διαχείρισης  Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του Προγράμματος ήταν η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών. Αφού μάθανε για το δύσκολο ταξίδι τους προβήκανε  στη δημιουργία πήλινων χελιδονοφωλιών με την βοήθεια του προσωπικού.

Γνωριμία με την ΑΝΙΜΑ

Tην Τρίτη 21 Mαρτίου 2023, οι   Α΄ και Β΄ Τάξεις του Σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΝΙΜΑ. Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα. Παραλαμβάνει άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα και  περιθάλπει σε ετήσια βάση πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά.

Σελίδες